Mijn geluksmomenten

Mijn geluksmomenten

Het is zo gemakkelijk, je richten op dat wat er eigenlijk helemaal niet goed gaat. Maar stiekem neemt dit zoveel tijd in beslag dat we soms helemaal vergeten even stil te staan bij wat er wel goed gaat. Iedere dag zit vol geluksmomenten de kunst alleen om ze ook te zien!  

Geluk in de kleine dingen

Geluk hoeft niet altijd in de grote materialistische dingen te zitten. Het kan iets kleins zijn als het een bloem die er prachtig bij staat in de tuin, de postboden die vrolijk voorbij komt en een leuk deuntje fluit of een lief briefje dat je geliefde voor je achter gelaten heeft op de keukentafel.

Door stil te staan, dankbaar te zijn en echt even tijd en aandacht te geven aan datgene wat jou blijk maakt op een dag zal je merken dat je veel lekkerder in je vel gaat zitten. Bij mij werkt het tenminste! Ik heb hierdoor namelijk veel minder aandacht voor de negatieve dingen en voel me dus echt een leuker mens.

Al die fijne mooie momenten sla je natuurlijk op, je kan ze bewaren in je hart en draagt ze mee. Ik vind het fijn om ze op te schrijven. Ik probeer regelmatig een momentje te pakken en op te schrijven waar ik dankbaar voor ben. Iets van die dag, of de afgelopen week er is altijd wel iets te vinden. Eerlijk is eerlijk dit lukt mij niet iedere dag en dat hoeft ook helemaal niet. Want dan ga je het jezelf opleggen en dan ga je het niet volhouden. Wat ik ook graag doe is doormiddel van foto’s de momenten vast te leggen om er uiteindelijk een mooi boek mee te vullen.  Geluksmomenten, iedereen krijgt ze dagelijks cadeau. Het is alleen aan jou of je ze wil zien, ze kan aannemen en ervan wil genieten.  

Om nog meer stil te staan bij mijn geluksmomenten en je hopelijk te inspireren heb ik besloten vanaf nu iedere eerste zondag van demaand te starten met mijn geluksmomenten van de maand ervoor. Wat waren voor mij de hoogtepunten van de afgelopen maand, wat maakte mij gelukkig en waar ben ik dankbaar voor.

Als je het leuk vind mag je meedoen! Deel jouw momenten van de maand in een reactie hieronder.

 

 

 

Written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Het ouderschap is iets moois maar het kan ook je wereld op zijn kop zetten. Dit brengt vaak onzekerheid met zich mee. Op Plusjezelf delen we persoonlijke verhalen, ervaringen, tips en ideeën die je hopelijk inspireren en verder helpen. Leven vanuit je hart, vertrouwen op je gevoel. Dat is waar Plusjezelf over gaat.

Voer je e-mail adres in en jij bent altijd als eerste op de hoogte van nieuwe berichten!

Voeg je bij 52 andere abonnees

Instagram
Instagram did not return any images.