Onze eerste indruk van de Bambyo luiers

Onze eerste indruk van de Bambyo luiers

Afgelopen week bracht ik een bezoekje aan de Negenmaandenbeurs en soms kom je dan een product tegen waarvan je later als je thuiskomt denkt; “oei, daar had ik toch wat meer van mee moeten nemen.” 

Een uitdaging

Jonah en luiers; het is en blijft een uitdaging. Ik denk dat wij alle merken, soorten en maten wel geprobeerd hebben en ook wasbare luiers zijn zelfs voorbij gekomen. Zijn billetjes blijken behoorlijk gevoelig. Naast dat ze vaak stuk zijn, soms echt tot bloedens toe (vreselijk zielig), komt hij zelden een nacht droog door. Nou hoor ik je denken; “verschoon je hem wel voldoende?” Ja, natuurlijk doe ik dat. Maar zelf als we de kleine man ieder uur verschonen, kan hij behoorlijk last hebben van die luiers om zijn billetjes.

 

Passie

 

Toen we aan de praat raakten was één ding direct duidelijk; de heren van Bambyo hebben passie. Met de overtuiging en de wens om een betere planeet achter te laten voor alle kinderen, zijn zij vastbesloten om duurzame babyproducten op de markt te brengen. Uiteraard kan ik mij als jonge moeder enorm vinden in deze gedachtegang.

 Bambyo streeft ernaar dat het productieproces op een milieuvriendelijk manier plaatsvindt en dat vrijwel alle materialen worden hergebruikt. Alle producten zijn dus volledig gecertificeerd volgens internationale standaarden.

 Nog een ander leuk feitje is dat Bambyo een standaard percentage van de winst beschikbaar stelt aan Fonds Gezond Geboren. Fonds Gezond Geboren financiert wetenschappelijk onderzoek dat ervoor zorgt dat zoveel mogelijk baby’s in Nederland gezond ter wereld komen. Dus naast het goed zorgen voor de wereld, steun je bij aankoop van een Bambyo-product ook een goed doel.

Testen

 

Toen ik vertelde over ons luierprobleem, kreeg ik wat luiers mee om eens te proberen. De vulling van de Bambyo-luiers is gemaakt van bamboevezel en voelt heerlijk zacht aan. Bamboe heeft van nature een antibacteriële en antischimmel werking werd mij verteld. Daarbij heeft bamboe een goede vochtopname, dus het doorlekprobleem in de nacht zou daarmee opgelost moeten zijn.

 Eerlijk is eerlijk; ik heb de luiers nu nog te kort in gebruik om te kunnen zeggen of zijn pijnlijke, rode billetjes tot het verleden behoren. Maar wat ik wel al over de luiers kan vertellen, is dat ze een enorm fijne pasvorm hebben. Ze sluiten heel mooi aan en blijven goed zitten en de nachten, die overleeft onze kleine bink zonder zeiknatte romper, pyjama en slaapzak de volgende ochtend. Voor ons is dit al een hele grote winst!

 

Had ik maar…

 

Maar zoals ik al schreef kom je soms een product tegen waarvan je later denkt “daar had ik er meer van mee moeten nemen!” Een pak luiers is dus besteld en we gaan ook overdag ervaren hoe deze luier gaat zijn. En daar kom ik uiteraard binnenkort op terug!

 

Ook eens proberen? 

 

Mogelijk denk je nu; “Hey! Die luiers wil ik ook wel eens proberen!” Het leuke aan Bambyo is dat je op de website ook een samplepakket kan bestellen. Drie luiers en tien babydoekjes voor 3,95. Ideaal om eens te kijken of deze luiers ook wat voor jou zijn. En mocht je twijfelen of je wel de juiste maat bestelt, dan is zo’n pakketje natuurlijk ideaal. Weet je zeker dat je niet blijft zitten met een pak luiers in de verkeerde maat.

Niet alleen luiers

 

Naast de luiers heeft Bambyo ook nog heerlijke verzorgingsproducten; een shampoo/washgel, een Daiper Cream en een Bodymilk. Gemaakt van biologische grondstoffen en vrij van chemicaliën. Maar ook voor billendoekjes kan je bij Bambyo terecht. 100% biologisch afbreekbaar, gemaakt van cellulose bamboe vezels.

 

Kortom; producten die mij blij maken. En, nog belangrijker, onze kinderen blij maken. Ontwikkeld door een bedrijf met een prachtige visie.

 

 

 

 

Written by

1 reactie
  • Tineke schreef:

    Ze zijn echt heel fijn jnderdaad wij zijn ook fan. En inderdaad hier geen uitslag meer en geen lekkage s’nachts wat bij andere luiers wel zo was.Wij hebben ze naast de wasbare luiers voor het gemak erbij voor vakantie of bij opa en oma’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Het ouderschap is iets moois maar het kan ook je wereld op zijn kop zetten. Dit brengt vaak onzekerheid met zich mee. Op Plusjezelf delen we persoonlijke verhalen, ervaringen, tips en ideeën die je hopelijk inspireren en verder helpen. Leven vanuit je hart, vertrouwen op je gevoel. Dat is waar Plusjezelf over gaat.

Voer je e-mail adres in en jij bent altijd als eerste op de hoogte van nieuwe berichten!

Voeg je bij 52 andere abonnees

Instagram