Het leven van een alleenstaande vader | Contact met familie

Het leven van een alleenstaande vader | Contact met familie

Deze week een stukje over het contact tussen Milena en mijn familie. Na onze echtscheiding bleef Milena bij haar moeder wonen op ruim een half uurtje rijden vanaf mij, ik ging immers weer terug naar Hoorn waar het grootste deel van mijn familie, vrienden en kennissen wonen. Haar moeder en ik hebben goede afspraken kunnen maken over wanneer Milena bij mij kan zijn. Plannen

Meestal tegen het einde van het jaar gaan haar moeder en ik even rustig zitten om de weekenden voor het jaar daarop te bespreken en een overzicht te maken. Daarin nemen we mee dat Milena zo veel als mogelijk bij feestjes en verjaardagen van beide families aanwezig kan zijn. Heel soms gaat dat niet en zoeken we samen naar een oplossing en daar komen we altijd samen wel uit. Ook is dat soms lastig voor mij of voor haar moeder wanneer wij haar erg graag ergens bij hadden willen hebben maar bij de andere ouder dan net iets is waar Milena dan meer plezier van zou hebben bijvoorbeeld en zijn wij volwassen genoeg naar elkaar om in het belang van Milena te kijken.

Drukke weekenden

Wanneer zij de weekenden bij mij is, pas ik mij zoveel mogelijk aan haar aan. Eigenlijk ga ik dus nooit ’s avonds weg, omdat zij dan gewoon moet slapen. In die gevallen ben ik lekker thuis en komt er soms weleens iemand even aanwaaien. In die weekenden komt zij altijd wel even bij opa en oma langs waar vaak ook wel 1 of meerdere neefjes te vinden zijn. Anders vraagt zij mij of ik wil bellen wanneer zij wil spelen en breng ik haar of ga zelf ook even op de koffie. Soms wil zij dan nog blijven wanneer ik weer verder moet om de wekelijkse boodschappen te gaan doen of het huis een beetje aan kant te maken en regelen we wel wat.

Liefde

Echter haar lievelingsneefje Luka woont net te ver om heen te gaan lopend of op de fiets. Dus die bellen we sowieso even van tevoren of ze thuis zijn en rijden we met de auto erheen. Vraag mij niet hoe het kan of waarom, maar feit is dat Milena en Luka dol op elkaar zijn, ook al is Luka een aantal jaren jonger dan haar. Ze kunnen zich urenlang samen vermaken en soms wanneer ze elkaar niet kunnen zien doen ze weleens samen beeldbellen met mijn telefoon en die van mijn zusje. Ik merk altijd dat mijn bui vrolijker wordt wanneer ik die twee met elkaar blij zie zijn!

Feestdagen

Feestdagen als Sinterklaas vieren we tot nu toe met alle kleinkinderen van mijn ouders bij elkaar en de kerstdag dat ik Milena bij mij heb, ben ik, ook al is dat cliché, bij haar opa en oma. Haar opa en oma staan sowieso de weekenden met Hemelvaart en Pinksteren met de caravan op de camping waar wij allemaal onze hele jeugd geweest zijn, wanneer Milena dan bij mij is en het weer is redelijk, vliegen we daar dan ook naartoe en bijna altijd zijn wij dan niet de enige en hebben we daar dan de gezelligheid met elkaar.

Haar wens

Milena geeft ook duidelijk aan wanneer zij iemand in mijn familie te lang niet gezien heeft naar haar eigen mening en vraagt mij dan wanneer zij diegene weer ziet. Eigenlijk zijn mijn weekenden met haar de weekenden om haar familie te zien en als ik andere plannen maak, maak ik die in de regel wanneer zij bij haar moeder is. Geen probleem, ik zou niet anders willen, alles in het belang van mijn kleine meisje! ❤
Written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Het ouderschap is iets moois maar het kan ook je wereld op zijn kop zetten. Dit brengt vaak onzekerheid met zich mee. Op Plusjezelf delen we persoonlijke verhalen, ervaringen, tips en ideeën die je hopelijk inspireren en verder helpen. Leven vanuit je hart, vertrouwen op je gevoel. Dat is waar Plusjezelf over gaat.

Voer je e-mail adres in en jij bent altijd als eerste op de hoogte van nieuwe berichten!

Voeg je bij 52 andere abonnees

Instagram