Kindermassage, een momentje van ons.

Kindermassage, een momentje van ons.

Ben jij je ervan bewust dat aanraking een levensbehoefte is? Daarom nemen wij regelmatig even de tijd om onze kinderen te voorzien van een heerlijke massage. Niet allen versterkt dit de band tussen ouder en kind, het zorgt ook voor een diepe ontspanning.

Omdat ik zo geloof in die aanraking, wist ik tijdens de eerste zwangerschap al dat ik graag wilde leren masseren. Toen Luka 9 weken was, ben ik dus met hem samen een cursus babymassage gaan volgen. Beiden genoten we enorm van deze momentjes en we zijn dit altijd blijven doen. Inmiddels is Luka bijna 3 jaar en kan hij er echt lekker voor gaan liggen.

Een momentje van ons

Nee, het masseren is niet een vast onderdeel van onze dagelijkse ritueeltjes. Ik maak hier graag echt een momentje van. Dit betekent dat het echt een 1 op 1 momentje is. Geen afleiding van je broertje of iemand anders erbij. De kamer maak ik knus en gezellig dus geen felle lamp, door te zorgen voor een aangename tempratuur en een fijn zacht muziekje. Het komt wel eens voor dat ik 1 van de kinderen gewoon even kort masseer als ze er om vragen of bij mij kruipen. Maar we vinden het allemaal fijner om hier echt eventjes de tijd voor te nemen. Geen haast, even weg van alle drukte; een echt rustmoment voor ons samen.

Ook je dreumes, peuter, kleuter vind het heerlijk gemasseerd te worden

Nou is een cursus babymassage iets wat veel mensen doen. Toch hoor ik vaak om me heen dat zodra een kind ouder wordt, het masseren afneemt. Dat vind ik zo jammer. Het is zo prachtig om te zien hoe je kind ontspant tijdens zo’n massage. En misschien is het eventjes moeilijk omdat je kleintje niet meer zo gemakkelijk blijft liggen als voorheen, maar mijn ervaring is dat als je het maar regelmatig blijft doen, je kleintje het echt ervaart als een prettig momentje waardoor ook je peuter-puber of eigenwijze kleuter er lekker voor gaat liggen.

Voordelen

Een aantal voordelen van het geven van kindermassage zijn:

        Betere concentratie

        Afname spierspanning

        Het verwerken en loslaten van emoties van de dag (verwerken van de vele prikkels)

        Minder stress in het lijf, meer ontspanning en rust

        Stevigheid, geborgenheid en veiligheid

Online programma 

Toen Sjoukje (Kinderyogacoach voor hooggevoelige kinderen) en oprichtster van “Happy Hooggevoelige Kids” mama’s zocht die haar online programma “Liefdevolle Aandacht” eens wilde proberen, hoefde ik niet lang na te denken. Met twee hooggevoelige kinderen in huis zou zo’n programma heel fijn zijn Een baby masseren is wel even iets anders dan een peuter of kleuter masseren dacht ik.

In drie lessen leer je de grepen en krijg je tips en trucs die je kan toepassen tijdens de massage. Ook zitten er in dit programma wat verrassingen, leuke extraatjes. Wat deze zijn, ga ik uiteraard niet verklappen.

Het fijne van deze cursus is, naast dat je de online cursus die je op je eigen tempo kan volgen, je lid kan worden van een (besloten) facebookgroep waar je vragen kan stellen, maar ook je ervaringen kan delen. Sjoukje is hier zelf ook actief in, ideaal dus.

Wat het mij gaf

Deze cursus gaf mij weer het besef hoe belangrijk het is om die rustmomenten met je kinderen te pakken. Met elkaar te ontspannen en te genieten. Hoe fijn het is om even niet te rennen en te vliegen, om overal op tijd te moeten zijn. Maar ook voor mijn man die niet eerder een cursus (baby)massage heeft gedaan was dit een prettige manier om hier meer vertrouwd mee te raken. En daar ben ik zo blij mee! Dat ook mijn man de tijd neemt voor dit soort momentjes. Ik hoor namelijk vaak dat bij het ontwikkelen van bijvoorbeeld verzorgingsproducten en rekening is gehouden met moeder en kind. Er worden geuren gebruik die moeder en kind prettig vinden. Maar hoe zit het dan met de vaders? Is het dan nog steeds zo dat het verzorgingsritueel iets is van moeders?

Wij vinden het heel erg belangrijk dat onze jongens leren dat kwetsbaarheid een kracht is, dat je gevoelens er mogen zijn. Knuffelen met elkaar vinden wij belangrijk en wij willen dat onze jongens net zo gemakkelijk bij papa uithuilen of die knuffel komen halen als bij mama. Daarom ben ik blij met het programma van Sjoukje. Laagdrempelig, op eigen tempo en je kunt het volgen in je eigen vertrouwde omgeving.

 

 

 

 

 

Previous post
Written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Het ouderschap is iets moois maar het kan ook je wereld op zijn kop zetten. Dit brengt vaak onzekerheid met zich mee. Op Plusjezelf delen we persoonlijke verhalen, ervaringen, tips en ideeën die je hopelijk inspireren en verder helpen. Leven vanuit je hart, vertrouwen op je gevoel. Dat is waar Plusjezelf over gaat.

Voer je e-mail adres in en jij bent altijd als eerste op de hoogte van nieuwe berichten!

Voeg je bij 52 andere abonnees

Instagram