Het leven van een ‘alleenstaande’ vader #1

Het leven van een ‘alleenstaande’ vader #1

Hoera! Plusjezelf mag een nieuwe gastblogger verwelkom! Mario, 36 jaar en een zogenaamde ‘alleenstaande’ vader. Iedere vrijdag zal hij zijn ervaringen delen over het leven als alleenstaande vader met een eigen-wijze dochter van 8 jaar. Vandaag stelt hij zich voor.

Hallo allemaal,

Hier zal ik mij even voorstellen; ik ben Mario, vader van mijn kleine meisje Milena sinds 9 januari 2010. In eerste instantie natuurlijk samen met haar mama, maar een paar maanden na haar geboorte volgde er een echtscheiding waardoor ik een zogenaamde ‘alleenstaande’ ouder werd.

Toen een heftige periode

Een ontzettend heftige periode van onrust, ongeloof en onzekerheid volgde. Gelijk hoog ingezet voor een goede ‘omgangsregeling’ voor mij en mijn kleine meid. Ondanks dat de echtscheiding moeizaam verliep betreft alles regelen en afspraken maken kwamen er uiteindelijk afspraken waar zowel ik als haar moeder goed mee konden leven.

Tot haar 4e jaar was Milena 3 van de 4 weekenden bij mij. Daarna zouden wij weer rond de tafel en werd het vanaf toen 2 van de 3. Ik was en ben immers van mening dat ik niet voor het vaderschap gekozen heb voor elke 14 dagen een weekendje.

Gelukkig werd ik veel gesteund en geholpen door mijn moeder. Die heeft zelf immers 4 kinderen heeft groot gebracht, want ja, je hebt opeens een baby die je moet verzorgen en waar je dat normaal gesproken ‘samen’ doet, moest ik dat nu alleen doen. Wel hadden haar mama en ik een boekje, waarin wij bijzonderheden opschreven over Milena. Later was dat niet meer zo nodig gezien wij wel redelijk uit het heetst van de strijd waren gekomen en steeds gemakkelijker communiceerden.

Nu…

Nu wordt onze kleine meid volgende week alweer 8 jaar. Zien wij beiden een gelukkig meisje opgroeien. Soms ietwat verwend en heb ik zeker geen spijt van dat ik een dochtertje heb van haar moeder. Je hoort links en rechts om je heen genoeg verhalen over hoe slecht en moeizaam de communicatie verloopt tussen gescheiden ouders.

Tot op heden ben ik nog altijd dolgelukkig met Milena, we maken veel leuke (en soms ook minder leuke) dingen mee zoals de vakanties, ook gaat zij sinds 2 jaar met enige regelmaat met mij mee wanneer ik moet werken. Samen winkelen, ontbijten samen aan de eettafel, samen koken enz, nu zij ouder wordt zijn er steeds meer dingen die zij kan!

Alles bij elkaar heb ik dus, ook als alleenstaande vader, best een leuk leventje waarin mijn dochtertje ten alle tijden centraal staat.

Written by

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Het ouderschap is iets moois maar het kan ook je wereld op zijn kop zetten. Dit brengt vaak onzekerheid met zich mee. Op Plusjezelf delen we persoonlijke verhalen, ervaringen, tips en ideeën die je hopelijk inspireren en verder helpen. Leven vanuit je hart, vertrouwen op je gevoel. Dat is waar Plusjezelf over gaat.

Voer je e-mail adres in en jij bent altijd als eerste op de hoogte van nieuwe berichten!

Voeg je bij 52 andere abonnees

Instagram