Me time! Een dag-retreat

Me time! Een dag-retreat

Ik ben moeder, moeder van twee prachtige jongens. Vaak hoor ik mezelf trots deze woorden uitspreken, want dat doet deze rol met mij. Het maakt mij trots. Het grootbrengen van deze twee jongens is voor mij de allergrootste uitdaging ooit. Ik ben namelijk niet het type vrouw die al van jongs af aan wist dat zij ooit moeder wilde worden. Ik heb voordat wij kinderen kregen nooit stilgestaan bij hoe ik het zou willen doen, want eigenlijk wist ik helemaal niet dat dit was wat ik wilde.

Maar ik ben dankbaar, dankbaar dat ik toch deze rol mag vervullen, dat het mij is gegund, om twee gezonde jongetjes op de wereld te zetten.

Zoekende en onzeker

Toch ben ik wel altijd een beetje zoekende. Voordat ik moeder werd maakte ik veel reizen met mijn man, leefden we echt buiten de deur en gingen we veel op stap. Als god in Frankrijk zeggen ze ook wel. Ik bleef nooit lang op dezelfde plek en was altijd opzoek naar iets nieuws.  Rust in mijn kont? Dat had ik gewoon niet. 

Ik weet nog dat ik mijn oudste zoontje in mijn armen had, naar hem keek en het besef kwam dat dit voor altijd was. Niks “leuk voor even”… Wij zijn voor 100% voor ons kleine mannetje gegaan. Toen we er achter kwamen dat ik in verwachting was, was het één groot feest, we genoten en we voelden ons dolgelukkig met zijn komst. Maar ik voelde ook angst. Wat nou als het niet kon?

Inmiddels zijn we bijna 3 jaar verder en durf ik volmondig te zeggen dat ik het wel kan. Ik geniet van ons, misschien in de ogen van velen, “truttige” leventje. Het huisje, het boompje en het beestje. We hebben onze weg en onze plek gevonden.

We hebben de weg gevonden omdat we ruimte blijven creëren voor de personen die wij ook nog zijn. De balans. Want ik ben natuurlijk nog altijd gewoon Carmelina. Dat bezige bijtje zonder rust in haar kont.

Tijd voor mezelf

Ik schaam me er dan ook niet voor te zeggen dat ik af en toe gewoon even een dag voor mezelf nodig heb. Even niet mijn man en kinderen op mij heen, maar gewoon even een dag voor mezelf. Gelukkig krijg ik hiervoor de ruimte van mijn man en kinderen. En dat koester ik. Want om mij heen hoor ik vaak andere geluiden. Vrouwen die wel willen, die deze behoefte wel hebben, maar deze niet kunnen pakken of niet de ruimte hiervoor krijgen.

Ja, een avondje alleen thuis op de bank, of een avondje stappen zit er vaak nog wel in. Even alleen boodschappen doen of snel de stad in om een cadeautje te kopen? Heel goed hoor! Deze momenten onderschat ik ook echt niet maar lieve moeder, wanneer heb jij voor het laatst eens een hele dag voor jezelf gehad en voor jezelf gezorgd?

Een dagretreat

Op een dag zat ik met mijn neus in mijn telefoon en kwam ik een bericht tegen van Leila. Leila is een prachtige jonge moeder, een ambitieuze moeder. Haar missie is om vrouwen die het moederschap combineren met het werkleven een rustpunt te bieden en hen te inspireren op het gebied van het vinden van balans in een druk bestaan. Leila organiseert dag- en weekendretreats speciaal voor moeders.

Een retreat, voor mij was dit iets nieuws, maar wat ik las sprak mij aan. Leila nodigde mij uit om een dagretreat bij haar te ervaren en te proeven van het concept. Een dagje me-time, heerlijk! Ik nam deze uitnodiging dus graag aan en na afloop kan ik alleen maar zeggen dat dit naar meer smaakt!

Het was een dagje waarbij je even helemaal aan jezelf toe komt en je, samen met andere mama’s en mama’s to be, lekker in de watten wordt gelegd door Leila. Een dagretreat is altijd in het weekend en duurt van 11:00 tot 16:30 uur wat het voor mij perfect maakt. Want hoewel ik echt soms tijd voor mijzelf nodig heb, vind ik het ook altijd heerlijk om de ochtenden rustig op te starten met mijn gezin en ze zelf op bed te leggen.

Hoe mijn dag eruit zag ga ik nu nog niet vertellen, want hierover kunnen jullie volgende week een filmpje verwachten. Maar ik wil wel al wat algemene dingetjes met jullie delen over de retreats.

Waarom?

Want waarom zou je zo’n retreat van IAMMOM eigenlijk doen?

Ik had wel eens gehoord van retreats maar vaak waren ze voor mij wat zweverig. Hoewel ik mezelf behoorlijk goed kan vinden in zweverigheid en spiritualiteit hielt mij dit toch altijd tegen. De werkwijze van IAMMOM is laid-back en down to earth. De retreats van IAMMOM zijn speciaal voor mama’s. Prettig want je kunt rekenen op een groep vrouwen waarin je vrijuit kunt praten over je kinderen, zwangerschap en/of jouw leven als mama. Ervaringen kan je delen, en je leert stiekem ook nog van elkaar. Er wordt gewerkt met kleine groepen wat enorm bijdraagt in het gevoel van veiligheid. Want eerlijk is eerlijk; als je nog nooit zo’n dag ervaren hebt, kan het behoorlijk buiten je comfort zone zijn en dat is spannend!

Elke retreat staat in het teken van een ander thema. Naast ontspanning voor jezelf zal het je dus ook inspireren en je kunt bij het boeken bekijken welke je bij jezelf vindt passen. De kosten voor een dag retreat? 85 euro. (ben je nieuwsgierig naar de eerst volgende dagretreat die op de planning staat klik dan hier) 

Terug naar hoe vaak jij zo een dagje echte me-time pakt. Nou, hoe vaak pak je die? Is het echt me-time? Of ben je stiekem dan toch nog met 100 andere dingen bezig voor een ander? Wie ben jij, naast het moeder zijn, nog meer? Waar geniet jij van?

Toen ik moeder werd ging ik helemaal op in mijn moederrol. Nu, 3 jaar later, merk ik dat de behoefte om ruimte te geven aan al die andere rollen die ik heb er ook weer is. Ik zit in de, zoals men zo mooi zegt, tropenjaren met mijn spruit van bijna 3 en spruitje van 1,5. Het voelt soms echt als overleven en omdat wij graag willen overleven, pakken we die ruimte en gunnen wij elkaar die ruimte. En zo’n (dag) retreat is een mooi hulpmiddel om eens echt bewust te genieten van die ruimte, en verder even niks te doen.

 Dankjewel Leila, voor deze heerlijke ervaring <3

 

 

Written by

1 reactie
  • Karin schreef:

    Het is zo ontzettend heerlijk om je eigen momenten te hebben hier plan ik ze ook in 1 x per 2 maand gewoon alleen een dag voor Karin heerlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Het ouderschap is iets moois maar het kan ook je wereld op zijn kop zetten. Dit brengt vaak onzekerheid met zich mee. Op Plusjezelf delen we persoonlijke verhalen, ervaringen, tips en ideeën die je hopelijk inspireren en verder helpen. Leven vanuit je hart, vertrouwen op je gevoel. Dat is waar Plusjezelf over gaat.

Voer je e-mail adres in en jij bent altijd als eerste op de hoogte van nieuwe berichten!

Voeg je bij 52 andere abonnees

Instagram