De rotklusjes van het ouderschap tag

De rotklusjes van het ouderschap tag

Het ouderschap, ik vind het iets bijzonders, iets moois en ik raak er eigenlijk niet over uitgesproken. Ik geniet van mijn kinderen, ons gezin en alles wat daarbij komt kijken. Uiteraard is het niet allemaal even geweldig en zijn er ook wel dingetjes die bij het ouderschap horen die ik onderschat heb of gewoon wat minder vind, maar wel doe simpelweg omdat ze erbij horen.

Om het eens over dit onderwerp te hebben heeft Charlotte ‘De rotklusjes van het ouderschap… tag’ gemaakt. Malou tagde mij en daarom mag ik het vandaag met jullie over die rotklusjes hebben die erbij horen, maar ik stiekem liever zou overslaan. Nieuwsgierig? Lees vooral even verder! 

De klusjes

1. Hoe vaak knip je de nagels van je kind?

Ik denk ongeveer 1 keer per week. Die nageltjes groeien als kool! Gelukkig vinden beide kinderen dit nooit echt een probleem dus dat maakt dit klusje ook wel weer wat gemakkelijker.

2. En de teennagels?

Eigenlijk wanneer ik zie dat dit echt nodig is.

3. Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?

Minimaal 1 keer per week. Maar als ze ziek of wat snotterig zijn, of als de luier weer eens niet zijn werk heeft gedaan gedurende de nacht, dan doe ik dit vaker.

4. Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?

Zelden! Ik hou de oortjes wel goed in de gaten maar zelden kom ik oorsmeer of ander viezigheid tegen. Ik ben tegen wattenstaafjes in oren proppen enz. Dus geen gewroet in de oren van mijn kinderen.

5. Wie verschoont de vieze luiers? (Of wie mag de vieze billen afvegen op de wc?)

Dit maakt hier in huis echt helemaal niet uit. Bas en ik draaien er beiden onze handen niet voor om. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik als we op pad zijn, ik het heerlijk vind als Bas de luiers even verschoond. Maar dat komt vooral omdat ik gewoon soms een luie donder ben.

Dankbaar

6. Wie staat er ’s nachts op als je kind wakker wordt?

Ook hierin zijn we echt samen. De ene nacht is het Bas die er vaker uit gaat, de andere keer ik. Wel is het zo dat ik in het weekend net iets vaker mag blijven liggen dan Bas. Heel fijn! Want ik ben echt geen ochtendmens en ik functioneer snel slecht met te weinig slaap. Hiervoor ben ik Bas dan ook heel erg dankbaar.

7. Wie mag er naar het consultatiebureau om de prikjes te halen?

Dat ben ik! Maar dat is omdat ik ook meer thuis ben en het plannen van deze afspraak gemakkelijker is voor mij.

8. Wie regelt de oppas als jullie een avondje uitgaan?

Ik. Maar ik ben ook vaak de persoon die de avondjes uit inlast.

Iedereen mag hem natuurlijk overnemen, maar ik tag Dianne en Daniëlla. Have fun dames!

 

 

Written by

7 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Het ouderschap is iets moois maar het kan ook je wereld op zijn kop zetten. Dit brengt vaak onzekerheid met zich mee. Op Plusjezelf delen we persoonlijke verhalen, ervaringen, tips en ideeën die je hopelijk inspireren en verder helpen. Leven vanuit je hart, vertrouwen op je gevoel. Dat is waar Plusjezelf over gaat.

Voer je e-mail adres in en jij bent altijd als eerste op de hoogte van nieuwe berichten!

Voeg je bij 52 andere abonnees

Instagram
Instagram did not return any images.