Toedeloe 2017! Hallo 2018!

Toedeloe 2017! Hallo 2018!

Het nieuw jaar is begonnen! Eigenlijk had ik deze blog op 1 januari online willen gooien. Maar het zou niet helemaal bij mij passen. 1 januari is zo’n dag die in mijn wereld gewoon eigenlijk niet bestaat. Vroeger niet omdat ik dan met een kater op bed lag en vergat dat er ook nog een wereld buiten het huis bestond. En hoewel ik dacht dat nu we kinderen hebben nieuwjaarsdag misschien gevuld zou zijn met familie bezoekjes en andere verplichtingen, moet ik bekennen dat het toch niet anders was. Nee, we hadden geen kater maar we waren wel allemaal moe, doodmoe. Voor ons dus de reden om de dag door te brengen in onze pyjama’s en de deur niet uit te gaan. Heerlijk!

Gelukkig nieuwjaar!

Uiteraard wil ik jullie, de lezers van Plusjezelf, allemaal een fantastisch nieuwjaar toewensen. Een jaar vol liefde, in goede gezondheid waarin hopelijk al jullie wensen uit mogen komen. Ik weet niet of jullie aan voornemens doen, maar ik wel. Of ze nu wel of niet slagen, ik vind het altijd heerlijk om met een soort frisse start weer te beginnen! Inmiddels zijn de eerste 2 dagen haast alweer voorbij maar niet getreurd; we hebben nog 363 dagen vol nieuwe kansen! Geniet ervan!

Wat ik achterlaat in 2017

2017 was voor ons allemaal een druk jaar. We zijn eind december 2016 verhuisd naar onze huidige woning. Inmiddels kan ik zeggen dat ik hier oud wil worden. Maar het thuisgevoel wat oh zo belangrijk is, heeft een tijd op zich laten wachten. Dit komt denk ik door het vele verbouwen en alles wat nog afgemaakt moest worden, terwijl we er al woonden. Ik merk, nu ik dat heerlijke gevoel van thuiskomen heb in dit huis, ik ook een stuk meer rust vind. Ik ben in 2017 van baan veranderd. Mijn oude baan paste niet meer. Het was een heerlijke baan, maar ik ben in een korte tijd 2 keer met zwangerschapsverlof geweest en merkte na de eerste keer terugkomen al dat ik niet helemaal meer op mijn plekje zat. Na de tweede keer terugkomen werd dit bevestigd. Ik had geen plezier meer in mijn werk en had overduidelijk andere prioriteiten gekregen. Mijn gezin. In september vond ik een nieuwe baan waar ik mij als een vis in het water voel. Een heerlijk team, waar ik enorm veel van kan en mag leren, nieuwe uitdagingen die op mijn pad komen en nog mooier; het valt nog beter te combineren met mijn privé leven. Naast het verbouwen van ons huis, het zoeken naar een nieuwe baan en alle andere dagelijkse rompslomp, hadden we helaas ook te maken met ons jongste binkie. Hij had problemen met zijn gezondheid en we moesten vaak naar het ziekenhuis met hem. Dit vraagt wat van je als gezin, maar doe je natuurlijk met liefde. Wat ik dus vooral achterlaat in 2017, is voor mij de onrust.

Wat ik meeneem in 2018

Ondanks dat de decembermaand een enorm drukke maand was, zijn wij als gezin wel al een heel eind op weg met het wat rustiger aan doen. De weekenden brachten we meer door met elkaar in ons fijne huisje. We hoefden niet meer continu op pad te zijn. Manlief en ik hadden weer meer tijd voor elkaar. En in plaats van overleven als papa en mama, is er ook weer ruimte gevonden als man en vrouw en onze vriendschap. Dit wil ik voortzetten. 2018 wil ik het gezin centraal hebben staan.

Dit betekent…

Dat we in 2018 bewustere keuzes gaan maken als gezin. Niet meer ieder weekend volproppen met afspraken waar we eigenlijk helemaal niet zo veel zin in hebben. Niet meer alle verjaardagen aflopen omdat het zo hoort, maar als we er eens meerdere op een dag hebben keuzes maken. Ik wil meer genieten van de tijd met mijn gezin, de telefoon wat vaker aan de kant, uitzetten of gewoon niet meenemen. Door de omstandigheden van het afgelopen jaar zijn we niet echt op vakantie geweest, dat wil ik dit jaar absoluut wel doen. Dit doet ons allemaal goed en is zo belangrijk.

Plusjezelf

In november 2017 ben ik gestart met Plusjezelf. Mijn idee was om in 2018 vaker blogs te plaatsen. Op dit moment verschijnen er twee blogs per week van mij en eentje van gastblogger Marjolein. Ja, voor de groei zou het misschien beter zijn om er meer te plaatsen. Maar ik wil ervoor waken dat het plaatsen van blogs een “moetje” gaat worden. Er liggen wel wat plannen op de plank voor nog een gastblogger en het werken met vlogs, maar hierover kan ik nu nog niet veel kwijt. Dat komt vanzelf wel. Wat ik in 2018 vooral wil met Plusjezelf, is het nog meer eigen maken, de wereld van het bloggen ontdekken en hopelijk op die manier toch een klein beetje groeien en meer mensen te mogen inspireren. Voor mij is Plusjezelf ontspanning, ik geniet van het schrijven van en werken aan mijn blog en dat is voor mij het aller belangrijkste.

 

Written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Het ouderschap is iets moois maar het kan ook je wereld op zijn kop zetten. Dit brengt vaak onzekerheid met zich mee. Op Plusjezelf delen we persoonlijke verhalen, ervaringen, tips en ideeën die je hopelijk inspireren en verder helpen. Leven vanuit je hart, vertrouwen op je gevoel. Dat is waar Plusjezelf over gaat.

Voer je e-mail adres in en jij bent altijd als eerste op de hoogte van nieuwe berichten!

Voeg je bij 52 andere abonnees

Instagram
Instagram did not return any images.