Zorg jij goed voor jezelf?

Zorg jij goed voor jezelf?

Wat moeten we veel tegenwoordig! Werken, kinderen opvoeden, vrienden, een sociaal leven, een keurig opgeruimd huis, er zelf fantastisch uitzien, spectaculaire hobby’s. Je kunt het zo gek niet bedenken of we moeten het allemaal. Het is dus helemaal niet gek dat je soms het gevoel hebt dat je jezelf vergeet.

Te laat 

Als je het gevoel hebt dat er geen ruimte meer is voor jezelf, ben je eigenlijk al te laat. Je bent vergeten goed voor jezelf te zorgen. Vaak ben je dan moe en prikkelbaar. Niet echt gezellig voor je kinderen, niet voor je partner en zeker ook niet voor jezelf.

Door juist tijd en aandacht voor jezelf te hebben, zal je zien dat het je lukt om bewuster op te voeden. Je zult meer leven in het moment en ervaart minder stress. Maar hoe pak je dit nou eigenlijk aan?

Iets voor jezelf

Doe iedere dag tenminste één ding wat je zelf echt leuk vindt om te doen! Al is dit maar een half uurtje; het kan echt het verschil maken.

Er even lekker tussen uit 

Ga er gewoon eens lekker tussen uit. Zorg er wel voor dat wanneer je dit doet je kind in goede handen is, zodat jij erop kan vertrouwen dat hij niets te kort komt. Want pas dan kan jij echt de tijd voor jezelf nemen en ontspannen. Het gaat om de kwaliteit die je samen met je kinderen doorbrengt en niet om de hoeveelheid tijd. Door soms even tijd voor jezelf te pakken, laad je op en zo kan je er weer helemaal zijn voor je kinderen als je terug bent.

Acceptatie, het gevoel is er toch al. 

Geef soms ook gewoon even toe aan het gevoel dat je hebt, en zorg dan dat je dit gevoel kan delen met bijvoorbeeld vriendinnen. Zij kunnen je steunen. Het is soms ook heel fijn als je even lekker kan klagen bij iemand en zo het slechte gevoel kwijt raakt.

Blijf realistisch. We moeten zoveel tegenwoordig en alles moet perfect, maar weet dat goed ook gewoon goed genoeg is.

 

Written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Het ouderschap is iets moois maar het kan ook je wereld op zijn kop zetten. Dit brengt vaak onzekerheid met zich mee. Op Plusjezelf delen we persoonlijke verhalen, ervaringen, tips en ideeën die je hopelijk inspireren en verder helpen. Leven vanuit je hart, vertrouwen op je gevoel. Dat is waar Plusjezelf over gaat.

Voer je e-mail adres in en jij bent altijd als eerste op de hoogte van nieuwe berichten!

Voeg je bij 52 andere abonnees

Instagram