De zwangerschap van Marjolein | Week 20

De zwangerschap van Marjolein | Week 20

We zijn op de helft!! Jeetje, wat gaat het eigenlijk snel he. Ik zat  mij van het weekend te bedenken, maandag is mijn wisseldag en ik ben deze week op de helft en ineens is het dan al zover.Jeroen had deze week avonddienst, dus vanaf half 2 ben ik tot ’s avonds laat alleen thuis met Maud. Saai hoor, na die weken van de oefening. Maar gelukkig is het altijd maar 1 week en dan de vrijdag vrij, omdat hij de woensdag dan ook werkt. 

Meer moe

Ik was de avonden dan ook wat meer moe dan normaal en lag lekker op tijd in mijn bedje. Of gewoon heerlijk languit op de bank, lekker hangen voor de tv, beetje kijken op mijn telefoon of Ipad. Heerlijk vindt ik dat. Soms lag ik al vlak na Maud in bed, lekker warm en relaxen maar!

Controle

Donderdag hadden we de controle bij de verloskundige, omdat ik niet bij de Centering kon zijn. Alles was weer prima in orde, buik groeide mooi, mijn baarmoeder was op navelhoogte, bloeddruk was 110/60 en ook was het weer tijd om mijn HB na te kijken. Die was 7.2, dus ook dat was allemaal weer goed, heerlijk om te horen altijd. Ook was ik erg blij dat er nog geen bloedverlies terug was gekomen. Zal het dan nu eindelijk over zijn?
De verloskundige wenste ons ook succes voor vrijdag.

Craving!!!

Op de terugweg reden we nog even langs het winkelcentrum en ik kon echt niet voorbij de oliebollenkraam, thuis dus heerlijk gesmuld van een bol! Hopelijk gaat dit niet een craving worden, want dan kan ik mijn lol nog op de komende maanden.

Echotijd

Vrijdag was het dan zover, de echo!! Eerst brachten we Maud naar een vriendin, de echo mag altijd maar met 2 personen gedaan worden, dus ze mocht even spelen bij haar vriendje. Ik was stiekem toch een beetje zenuwachtig. Zal het allemaal goed zijn en was er misschien iets vanwege de bloedingen? Maar niks van dit alles. We zagen weer een bewegend kindje, alles zag er goed uit en ook alle metingen zagen er goed uit. Het hoofdje en buikje van het kindje waren wel wat groter dan het termijn,  maar samen was het niet verontrustend.

Het geslacht

En…… we weten nu zeker of we een broertje of zusje voor Maud in mijn buik hebben zitten, zo leuk!!
We hebben natuurlijk ook weer mooie plaatjes meegekregen en ook alles op usb inclusief filmpjes, we zijn de hele middag weer zwevend geweest, zo gelukkig zijn we!

Zaterdag zijn we naar de Prenatal geweest om het 1e pakje voor dit kleintje te gaan halen, Maud kon gelijk grote zus spelen, die heeft haar nieuwe kinderstoel uitgeprobeerd en die vond het geweldig om zo hoog te zitten, ze kon mooi naar buiten kijken. Over een paar maandjes kan de stoel andersom, vindt ze het helemaal geweldig denk ik!

Tot woensdag!

Written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Het ouderschap is iets moois maar het kan ook je wereld op zijn kop zetten. Dit brengt vaak onzekerheid met zich mee. Op Plusjezelf delen we persoonlijke verhalen, ervaringen, tips en ideeën die je hopelijk inspireren en verder helpen. Leven vanuit je hart, vertrouwen op je gevoel. Dat is waar Plusjezelf over gaat.

Voer je e-mail adres in en jij bent altijd als eerste op de hoogte van nieuwe berichten!

Voeg je bij 52 andere abonnees

Instagram