Help! Ik kom tijd te kort!

Help! Ik kom tijd te kort!

Ik kom altijd tijd te kort! Herkennen jullie dat? Ik ben het typje dat doorwerkt als de werkdag er eigenlijk al op zit, toch nog even snel dat ene dingetje wil afronden, iedere ochtend baalt van het feit dat ik toch weer niet te broodtrommels heb klaargezet en de tasjes van de kinderen nog niet klaar heb staan. Die iedere ochtend ook een stuk of 10x zegt die avond echt eens optijd naar bed te gaan en dat vlak voor ik de deur uit wil rennen toch nog even snel die sokken in de wasmand wil gooien, die handdoek op wil hangen en oh, dan kan ik ook nog wel even snel de vaatwasser uitruimten. Gevolg; toch weer net even iets te laat op die ene belangrijke afspraak. 

Ik denk dat ik niet de enige ben die zo verstrooid door de dag heen kan gaan. Niet de enige die soms zo in strijd is met de tijd en het liefste zou willen dat een dag bestond uit 48 uur inplaats van 24. Tsja, dat kan nou eenmaal niet. Maar wat we wel kunnen doen is wat bewuster met de tijd omgaan, zodat we misschien iets minder het gevoel hebben dat we nergens aan toe komen. Daarom deel ik vandaag een aantal tips die mij helpen. Wie weet heb jij er ook wat aan!

 

Maak een lijstje.

 

Lijstjes! Het antwoord op alles! Schrijf gewoon eens op wanneer je wat kan en wat af wil hebben.

 

Zeg niet direct “ja” op iets.

 

We zijn zo geneigd altijd direct maar te antwoorden met ja. Soms is het goed om hier gewoon even over na te denken. Eerst je agenda checken, kan je wel? Is het niet teveel die dag/week? En nog belangrijker, heb je er wel echt zin in?

 

Van uitstel komt afstel.

 

Tsja, we kennen ze allemaal; de klusjes waar je minder zin in hebt, die klusjes die je bestempeld als vervelend. Maar ze moeten gebeuren. Je kan ze wel uitstellen maar dan blijven ze door je hoofd heen spoken. Het is dus handig om deze gewoon direct te doen, het liefst aan het begin van de dag zodat je ze maar achter de rug hebt. Echt! Je zal zien dat je de rest van de dag veel meer rust ervaart.

 

Eerder opstaan.

 

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, neem ik mezelf deze tip iedere keer weer voor maar het lukt mij maar zelden. Toch is het gewoon iets heel simpels wat een wereld van verschil kan maken. Door 15 minuten eerder op te staan, heb je net nog even die 15 minuten voor jezelf en kan je de dag echt beter aan dan wanneer je die tijd voor jezelf niet genomen hebt.

Goed plannen.

 

Plan afspraken niet strak na elkaar maar gun jezelf wat tijd. Zo zal je geen stress ervaren als een afspraak een klein beetje uitloopt.

 

 

 

 

Written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Het ouderschap is iets moois maar het kan ook je wereld op zijn kop zetten. Dit brengt vaak onzekerheid met zich mee. Op Plusjezelf delen we persoonlijke verhalen, ervaringen, tips en ideeën die je hopelijk inspireren en verder helpen. Leven vanuit je hart, vertrouwen op je gevoel. Dat is waar Plusjezelf over gaat.

Voer je e-mail adres in en jij bent altijd als eerste op de hoogte van nieuwe berichten!

Voeg je bij 52 andere abonnees

Instagram